Dijital Yol Platformu hk.

• 09.09.2022
Sayın Üyemiz,
Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı ve Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı (UNDP) işbirliğinde "Dijital Yol" projesinin uygulanmasına başlanmıştır. Proje ile birlikte ülkemizde imalat sanayi ve turizm sektörlerinde faaliyet gösteren KOBİ'lerin dijitalleşme seviyesinin artırılması, dijital dönüşüm ekosistemine katkıda bulunulması amaçlanmaktadır.
Proje kapsamında ayrıca https://www.dijitalyol.org/ana-sayfa adresi üzerinde çalışan KOBİ Dijitalleşme Platformu faaliyete geçirilmiştir. Söz konusu KOBİ Dijitalleşme Platformu bünyesinde;
Çevrimiçi dijital olgunluk değerlendirme modülü,
Dijitalleşme yönelik farkındalık artırıcı içerikler,
KOBİ'lere dijitalleşme tedarikçisi öneri sistemi,
Yerli Hizmet Olarak Yazılım (SaaS) galerisi,
Dijitalleşmeye yönelik fon ve destek programları duyuruları
gibi çeşitli özellikler bulunmaktadır. Platformun fayda ve imkanlarının Türkiye'de yaygınlaştırılması bakımından gerek dijitalleşmeyi amaçlayan KOBİ'ler gerekse dijitalleşme hizmeti sağlayan işletmeler yönünden kullanıcı tabanının artırılması önem arz etmektedir.
Bu kapsamda; konuya ilişkin yazı EK'te sunulmakta olup, üyelerimiz arasında bulunan, dijitalleşmeye yönelik ürün ve hizmet sağlayan ve Hizmet Olarak Yazılım (SaaS) ürünleri olan firmalara duyurulur.